Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasă Parascheva Galaţi
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasă Parascheva îţi stă la dispoziţie cu informaţii prin diferite canale de comunicare pentru a te ajuta oricând ai nevoie. Spitalul are si ofera in structura Pavilionului Nou, servicii hoteliere, pacientilor care necesita sau nu necesita internare continua, la solicitarea acestora, contra cost, in salon tip rezerva (dotate cu TV, frigider si baie proprie). Pacientii pot fi cazati la cerere, pentru care se plateste suplimentar (indiferent daca pacientul are calitatea de asigurat sau nu): 70 lei / zi de spitalizare.
Direcţia Judeţeană de Drumuri si Poduri Botoşani
Este organizată ca serviciu public cu personalitate juridică, funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Botoşani şi este finanţată în conformitate cu prevederile legale privind finanţele publice locale.
Obiect de activitate
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botosani are ca obiect de activitate administrarea, exploatarea şi întreţinerea drumurilor judeţene şi a podurilor în condiţii de fluenţă şi siguranţă a circulaţiei.
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani administrează în numele Consiliului Judeţean Botoşani reţeaua de drumuri judeţene , inclusiv podurile şi viaductele, pasajele denivelate, construcţiile de apărare şi consolidare , pistele pentru ciclişti , locurile de parcare , oprire şi staţionare , indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei , terenurile şi plantaţiile care fac parte din zona drumului , mai puţin zonele de protecţie .
Şcoala Specială Paşcani, Iasi
O scoala speciala facuta de oameni speciali pentru copii speciali.
Cel mai important a fost să înțelegem că școala nu este numai un serviciu, ci este locul în care ne petrecem foarte mult timp, este locul unde ne punem în practică ideile, este locul unde învățăm și ne transformăm, motive suficiente de a face acest loc mai cald, mai primitor, un al doilea cămin. Așa au venit rând pe rând proiecte care au schimbat școala în cea cu care, astăzi la 44 de ani de existență, ne mândrim. Am realizat proiecte europene ce ne-au deschis orizonturi călătorind în țări europene pentru a învăța din experiență colegilor de acolo. Am oferit experiența noastră la schimb și încet, încet am devenit noi cei ce am putut învăța pe alții. Am construit cabinete și laboratoare, ne-am făcut clase frumoase, am plantat pomi și multe flori și, cel mai important, am oferit copiilor ce ne-au călcat pragul ceea ce aveau nevoie pentru a deveni oameni. Cu timpul ne-am făcut o identitate creându-ne sigla, steagul, site-ul, imnul și am luat de pe fețele copiilor noștri zâmbetul pentru a ne face un brand, Special de Pașcani. Cu acest zâmbet i-am primit pe toți cei ce ne-au devenit prieteni, pe cei de lângă noi (elevi și profesori de la școlile din Pașcani), pe cei asemeni nouă (de la alte școli speciale), prieteni din țară care ne-au ajutat în proiectele noastre sau prieteni de foarte departe, din alte țări ca
Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Pufan”
În prezent, unitatea şcolară dispune de o bază materială bine dezvoltată, cu o echipă tânără şi entuziastă de cadre didactice cu competenţe în educarea în educarea, compensarea şi terapia deficienţei auditive şi deficienţelor senzoriale multiple, precum și în educarea și terapia elevilor cu elemente din spectrul autist, deficiențe mintale, Sindrom Down, deficiențe grave și asociate.
Competenţele echipei multidisciplinare de profesori şi terapeuţi acoperă servicii pentru: intervenţia timpurie, educaţia perceptiv auditivă, psihodiagnoza, logopedie, stimulare cognitivă, terapie ocupaţională, terapie psihomotrică, kinetoterapie, ludoterapie, art-terapie, orientare școlară şi profesională, consilierea familiei.
Personalul didactic auxiliar şi nedidactic format din asistent social, instructori pentru educaţie, supraveghetori de noapte, cadre medicale, secretar, administrator financiar şi de patrimoniu, muncitor bucătărie şi de întreţinere, îngrijitori, este centrat pe copii, implicându-se cu multa grijă şi afectivitate în educaţia şi îngrijirea acestora.
Centrul dispune de săli de clasă dotate cu videoproiectoare, table interactive și calculatoare corespunzătoare procesului instructiv-educativ şi recuperatoriu. Cabinetele de terapii specifice sunt dotate cu table interactive, calculatoare şi softuri educaţionale specifice mai multor tipuri de deficiențe.
Şcoala Gimnazială Ungheni, ARGEŞ
Școala Gimnazială „ Tudor Cornel ” Ungheni asigură educația copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani din comuna Ungheni conform standardelor naționale. Serviciile oferite de școală au la bază calitatea, performanța, promovarea valorilor europene, egalitatea șanselor pentru toți participanții la procesul educațional și deschiderea spre învățarea pe tot parcursul vieții.
Viziunea școlii
Școala este poartă deschisă spre educație, cunoaștere, aspirație, împlinire. Școala oferă egalitate de șanse elevilor. Trăind într-o comunitate rurală, elevii învață să fie toleranți și respectuoși unii cu alții, să prețuiască valorile unanim acceptate, dar și pe acelea ale spațiului în care s-au născut. Prin serviciile aduse în plan social, cultural și economic, școala oferă un parteneriat real comunității, devenind un centru de servicii educaționale.